با درود فراوان به همراهان عزیز.

در این مطلب بر آنیم تا در مورد یکی از ابزار عکاسی مطالبی را با شما عزیزان به اشتراک گذاریم. وسیله ای پر کاربرد و با کاربری های متنوع که تقریبا هر ژانری از عکاسی را می توان بوسیله آن راحت کرد.

ریموت کنترلرها از زمان پیدایش تا این تاریخ بسیار متحول شده و انواع مختلفی داشته و همچنین تقسیم بندی های متفاوتی دارند. اگر بخواهیم بر اساس نوع ارتباط با دوربین آنها را دسته بندی کنیم باید گفت به دو دسته کلی مکانیکی و الکترونیکی تقسیم می شوند و دسته الکترونیکی خود به دسته های سیم دار و بی سیم تقسیم می شوند. خود دسته بی سیم نیز بر اساس امواج مورد استفاده به دو دسته امواج وای فای و مادون قرمز تقسیم میشوند. 

پس از رواج دوربین های عکاسی و متنوع شدن آنها کاربردها نیز افزایش یافت. در بعضی مواقع همچون گرفتن عکسهای خانوادگی و یا عکاسی در نور کم عملا می بایست دوربین برروی سه پایه بی حرکت بوده و بدون دخالت مستقیم دست ها عکس گرفته شود. دو راهکار ایجاد شد. یکی تایمر و دیگری ریموت کنترلر. تایمرها مکانیکی بوده و کمی صدا داشتند اما ریموت های اولیه بسیار ساده و کاربردی بودند.

سیم داکلانشور اولین ریموتی بود که ساخته شد و بمرور براحتی جای خود را باز کرد. این ابزار ساختاری بسیار ساده اما کارآمد داشت. شامل یک سیم میشد که درون یک غلاف حرکت میکرد و با فشردن یک سمت آن سمت دیگر به سمت بیرون حرکت میکرد. یک سمت سیم برروی دکمه شاتر دوربین نصب میشد و سمت دیگر در دست عکاس قرار داشت و هرزمان که عکاس آنرا فشار میداد، دکمه شاتر فشرده شده و عکس ثبت می گردید.

اما این وسیله یک عیب داشت، اگر دکمه شاتر دوربین، محل نصب مخصوص را نداشت نمیشد از این وسیله استفاده کرد و بهمین دلیل آداپتورهای مخصوصی برای استفاده از این وسیله برروی دوربین های جدیدتر ساخته شد.

با پیشرفت دوربین های عکاسی و همچنین بالاتر رفتن نیازهای کاربران بخصوص در عکاسی های بلند مدت و یا ماکروگرافی های بسیار حساس نیاز به حفظ فاصله بیشتری از دوربین میشد و بهمین دلیل ریموت های با سیم های برقی و یا بدون سیم از مدل مادون قرمز بوجود آمدند. 

با ریموتهای جدیدتر امکانات بیشتری نیز بوجود آمد. عکاس می توانست با استفاده از برنامه ریزی تعداد عکس و فاصله زمانی بین عکسها را نیز تعیین کند. 

بعضی سازندگان حتی پارا از این فراتر گذاشته و ریموتهایی با امکانات خاص جهت دوربین های خود ساختند و سعی در انحصاری نمودن فضا نیز کردند و امکاناتی خاص را نظیر فیلمبرداری و یا تغییر زوم دیجیتال دوربین ها را برروی ریموت های خود قرار دادند. اما قصه اینجا تمام نشد. هنوز نیاز به فاصله بیشتری احساس میشد و همچنین امکانات بیشتر. بنا بر این نسل بعدی ریموت کنترلر ها که امروزه نیز تولید می شوند بوجود آمدند. در نسل جدید محدودیت های سیم و یا اشعه مادون قرمز موجود نیست و برای ارتباط ریموت و دوربین از ترکیبی از سیم و امواج وای فای استفاده شد.

در این سیستم برد سیستم به یکصد متر میرسد و یک قطعه با عنوان reciever برروی دوربین نصب می شود که با سیم به بدنه وصل میشود و شما با ریموت موجود می توانید تا فاصله یکصد متری از دوربین خود دور شوید و عکس بگیرید یا برنامه خاصی را به دوربین بدهید که شامل زمان شروع عکس گرفتن و همچنین تعداد و فاصله زمانی بین آنها را تعیین کنید. 

در نسل های جدیدتر حتی میتوانید بصورت time laps و یا long exposure به هر مدت زمان که بخواهید عکسبرداری نمایید. 


اما تولید کنندگان با توجه به پیشرفت تکنولوژی امکانات جدیدی را به ریموت های خود اضافه کردند و با بهره گیری از سنسورهای صدا و نور و یا حتی لیزر و یا وزن به عکاسان کمک کردند تا در شرایطی خاص عکس های خود را ثبت کنند. اما نوآوری همچنان ادامه دارد و برای اینکه شما بتوانید براحتی دوربین خودرا کنترل کنید و حتی تصویر لحظه عکسبرداری را از فاصله دورتر ببینید و بتوانید پارامتر های دوربین خود را نیز کنترل کنید نرم افزارهایی را برای گوشی های هوشمند شما تدارک دیدند که پس از نصب آنها می توانید از طریق وای فای یا بلوتوث به دوربین خود متصل شده و همانند یک ریموت از گوشی خود استفاده نمایید.

در این حالت می توانید دیافراگم، سرعت شاتر و یا حتی ایزوی دوربین را نیز کنترل کنید. عکسهای روی دوربین را مشاهده و مدیریت کنید و بصورت لایو ویو عکاسی کنید. 

در این مطلب کوتاه سعی کردیم شما را با تاریخچه و انواع ریموت کنترلر آشنا کنیم تا با کسب این اطلاعات بتوانید برابر با نیاز خود ابزاری کارآمد تهیه کنید. 

سپاسگزاریم از اینکه همراه ما هستید.