با سلام به همراهان عزیز.

شاخه عکاسی پرتره همواره یکی از شاخه های پرطرفدار هنر عکاسی بوده و همواره طرفداران زیادی چه در بین عکاسان و چه در بین مشتریان داشته است. برای گرفتن یک عکس پرتره خوب نکات بسیاری را باید مد نظر قرار داده و رعایت کنید و در این خصوص کتاب های زیادی نوشته شده که در وب سایتمان حتما آنها را معرفی خواهیم کرد. اما اکنون یک سری نکات ابتدایی و مقدماتی را جهت گرفتن یک عکس پرتره خوب برای شما بیان می کنیم تا بتوانید با استفاده از آنها عکس پرتره خوبی را ثبت کنید.

* اولین و مهمترین نکته در عکسهای پرتره چشمان سوژه هستن. چشمها دریچه برقراری ارتباط عکاس و سوژه و بیننده با سوژه و عکس هستند، هیچ چیز آزار دهنده تر از این نیست که یک چشم یا هردو چشم سوژه در عکس محو باشند و خارج از ناحیه فوکوس عکس قرار بگیرند. بنابراین در این خصوص بسیار دقت کنید. سعی کنید همواره مبنای فوکوس را چشمان سوژه قرار دهید تا خوب و واضح در عکس ثبت شوند.

* دومین نکته که خیلی اهمیت دارد نور تابیده شده روی چهره سوژه است. زاویه تابش نور میتواند حس عکس را تغییر دهد و یا حتی بطور کلی یک عکس را مردود یا مقبول کند. اگر در استودیو عکاسی میکنید که همه چیز در دستان شماست اما اگر در فضای باز عکاسی میکنید بهترین زمان برای گرفتن عکس پرتره روزهای ابری و یا زمانهای طلایی یعنی زمان طلوع و غروب خورشید است. در غیر این صورت مجبور هستید از تجهیزات منعکس کننده و ... استفاده کنید. البته در شب و با استفاده از نورهای مصنوعی نیز می توان عکسهای بسیار خوبی ثبت کرد. پیشنهاد میکنم از عکاسی در هوای آفتابی و بدون ابر بخصوص در ساعتهای میانی روز پرهیز کنید بخصوص در فضاهای باز. یادتان باشد که سایه ها و جهت نور حتی می توانند در ماهیت عکس و القای حس به بیننده تاثیر گذار باشند.

* سومین نکته سرحال بودن و راحتی عکاس و سوژه است. زمان و مکان مناسبی را انتخاب کنید که هردو آرام باشید، قطعا اگر یک نفر از شما و یا حتی دستیارتان عصبی و نا آرام و با استرس باشد عکس خوبی نخواهید گرفت. پس در زمانی عکاسی کنید که سوژه و خودتان و یا دستیارانتان در کمال آرامش و راحتی باشید.

* چهارمین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر از لنزهای با میزان فاصله کانونی متغیر استفاده می کنید تا جایی که امکان دارد از لنزهای با اعوجاج کم در زمان عکاسی بهره ببرید و یا حتما از لنزهایی با فاصله کانونی ثابت استفاده کنید، در غیر این صورت عکس سوژه حالت طبیعی نخواهد داشت و شما مجبور هستید برای اصلاح آن ساعت های متمادی وقت بگذارید. همچنین سعی کنید از لنزهایی با فوکوس سریع و بی صدا بهره ببرید.

* پنجمین نکته، فضای پشت سر و جلوی سوژه از اهمیت بالایی برخوردار است. مسلما یک فضای شلوغ و در هم و برهم واضح هیچ زیبایی برای عکس شما به ارمغان نخواهد آورد و توجه بیننده را از روی چهره منحرف می کند. بنا بر این تا جایی که امکان دارد از پس زمینه های خلوت و تا حد امکان از دیافراگمهای باز بهره ببرید تا فضای جلو و پشت سر سوژه محو گردند و فقط چهره بخوبی فوکوس شده باشد. اگر سوژه از پس زمینه فاصله گرفته باشد بسیار بهتر خواهد شد. در صورتی که در استودیو عکاسی میکنید دستتان در این خصوص بسیار باز خواهد بود. 

* ششمین نکته، سعی کنید حالت چهره سوژه و شرایط ژست او و میمیک چهره با زبان بدن سوژه همخوانی داشته باشد تا سوژه بتواند احساسات حقیقی خودرا تا حد امکان بروز داده و در عکس ثبت کند تا از این طریق بتوانید بیننده را در حس سوژه شریک کنید و توجه بیننده را جذب نمایید. 

امیدوارم که این مطلب مورد توجه شما همراهان گرامی قرار گرفته باشد و با استفاده از آنها بتوانید تصاویر پرتره خوبی ثبت کنید.

با سپاس